sobota, 14 lutego 2015

Mój pierwszy POST!

No to...ZACZYNAMY.
Zawsze chciałam być blogerką taką...NO WIECIE!
W dzisiejszym poście powiem wam jak zrobić ciasto truskawkowe!A dokładniej:Francuski torcik a la doboschi!
SKŁĄDNIKI:
1. 2 gotowe płaty ciasta FRANCUSKIEGO
2. 1 duża śmietana!30%
3. Swieże truskaweczki
4. 2 opakowania cukry waniliowego
5. Duże opakowanie serka mascerbone(czy jakoś tak) 
6. Cukier puder :D
Piekarnik musi być nagrzany do: 190 stopni
Płat ciasta kłądziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
Pieczemy 6 minut.
Zmiejszamy temperature do 16o stopni i pieczemy dalej przez 10 minut.
Tak samo postępujemy z drugim ciastem.

Śmietane miksujemy z cukrem waniliowyn na sztywno dodajemy serek mascarpone i wszystko delikatnie mieszamy. Można dodać świeżą wanilię i odrobinę dosłodzić cukrem.
Na wystudzony płat ciasta nakładamy połowę kremu,pokrojone truskawki,a na nie resztę kremu. Całość przykrywamy drugim płatem upieczonego ciasta. posypujemy cukrem pudrem i gotowe:)
A to wynik jaki nam wyszedł :D


Tu macie skłądniki:





Ale...
Mój blog nie będzie poświecony tylko jedzeniu!
Będą tu rużne podróże i tym podobne!
PRZEPRASZAM< ZA BŁEDY!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz